Kosttillskott

Kosttillskott är ett sätt att få i sig de viktiga vitaminerna och mineralerna som kroppen behöver om det inte är möjligt att få det från en balanserad kost. Det finns många olika typer av kosttillskott som innehåller olika kombinationer av vitaminer och mineraler.

Multivitaminer är ett vanligt kosttillskott som innehåller en kombination av olika vitaminer och mineraler. De kan vara speciellt anpassade för olika åldersgrupper och kön och kan hjälpa till att fylla luckor i kosten. Vitamin C och D är också vanliga kosttillskott. Vitamin C hjälper till att stärka immunförsvaret och Vitamin D är nödvändigt för benhälsan och kan hjälpa kroppen att absorbera kalcium.

Omega-3 fettsyror är en annan typ av kosttillskott som är viktiga för hjärt- och hjärnhälsa, det kan hittas i fisk och oljor. B-komplex-vitaminer är också vanliga kosttillskott. De är viktiga för nervsystemet och hjärnan och kan finnas i form av tabletter eller kapslar.

Det är viktigt att notera att det är alltid bättre att få sina vitaminer och mineraler från en balanserad kost, men om det inte är möjligt kan kosttillskott vara ett bra alternativ. Rådgör alltid med en läkare eller dietist innan du tar ett kosttillskott.

Kosttillskott och träning

För dig som tränar och bygger muskler kan det ibland behövas lite kosttillskott för att uppnå maximala resultat. Kvalitet och pris kan variera kraftigt när du köper kosttillskott. Vi har därför samlat några av alla dom svenska företag som säljer kosttillskott på nätet. Det finns många företag och välja på och man kan ibland fråga sig vad som skiljer dom olika företagen åt. Den stora skillnaden ligger ofta i produktutbudet. Till viss del kan det även skilja en del i priser för olika produkter. Vi på Vitaminhuset.se har sammanställt några av företagen som säljer kosttillskott som det kan vara värt att göra ett besök hos.

Listan nedan uppdateras kontinuerligt för att säkerställa att vi har en fräsch lista över rekommenderade butiker där du kan köpa bra kosttillskott till låga priser.

Gymgrossisten

Gymgrossisten har alla typer av kosttillskott och utrustning som du kan tänkas behöva när du tränar. Gymgrossisten har ett stort utbud av exempelvis proteinpulver, kreatin och energybars.

Gymgrossisten
BodyStore

Bodystore har ett bra utbud av proteinpulver, aminosyror, energybars och andra produkter du kan tänkas behöva när du tränar. Bodystore har varje vecka olika erbjudanden, så ta en titt på denna veckas erbjudanden.